You are currently viewing Γιατί Η Ασφάλεια Αυτοκινήτου Είναι Τόσο Σημαντική

Γιατί Η Ασφάλεια Αυτοκινήτου Είναι Τόσο Σημαντική

Σχεδόν όλοι μας χρησιμοποιούμε αυτοκίνητο ή μηχανή για την καθημερινή μας μετακίνηση για να πάμε στη δουλειά μας ή οπουδήποτε και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι η οδήγηση ενός αυτοκινήτου είναι επικίνδυνη.

Εσείς μπορεί να είστε πάντα προσεκτικοί και να υπακούτε στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας αλλά δυστυχώς δεν είναι όλοι σαν εσάς. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί κάποιος να παραβεί τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να προκαλέσει ατύχημα στο οποίο να εμπλέκεσε κι εσύ. Από την άλλη άνθρωποι είμαστε και τα λάθη είναι ανθρώπινα. Και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί απο ένα ανθρώπινο λάθος, απο ένα δικό σου λάθος. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι για να ασφαλίζουμε πάντα το αυτοκίνητό μας ή την μηχανή μας.

Επίσης, η ασφάλεια αυτοκινήτου καλύπτει πολλά περισσότερα από απλώς συγκρούσεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν ζημιά στο αυτοκίνητό σου όπως ακραία καιρικά φαινόμενα σαν το χαλάζι ή την πτώση ενός δέντρου. Αυτά θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητό σου και η επισκευή του θα κόστιζε πολλά τα οποία θα έπρεπε να πληρώσεις απο την τζέπη σουΕνώ αν έχεις την σωστή ασφάλιση δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα καθώς ό,τι και να πάθει το αυτοκίνητό σου η ασφαλιστική εταιρία θα φροντίσει να γίνει σαν καινούριο.

Ένας κόσμος χωρίς ασφάλιση αυτοκινήτων

Απλά φανταστείτε πως θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς ασφάλιση αυτοκινήτων. Πρώτα απ ‘όλα, οι άνθρωποι που ευθύνονται σε περίπτωση ατυχήματος, θα πρέπει να πληρώνουν χρήματα για τα θύματα του ατυχήματος για πολλά χρόνια. Για όσους έχουν τραυματιστεί σε ατύχημα χωρίς δική τους υπαιτιότητα, η ιατρική περίθαλψη, η επισκευή του οχήματός τους και άλλα έξοδα καταβάλλονται από την ασφαλιστική εταιρία του προσώπου που ήταν υπεύθυνος για το ατύχημα. Αν το πρόσωπο το οποίο ήταν υπεύθυνο για το ατύχημα, δεν έχει ασφάλιση, τότε θα πρέπει να καταβάλει τα έξοδα από την τσέπη του. Είναι γνωστό οτι πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, επειδή δεν είχαν πληρώσει το ελάχιστο κόστος της ύπαρξης ασφάλισης αυτοκινήτου για την πρόληψη τέτοιων ζημιών.

Έπειτα, υπάρχουν και οι φυσικές καταστροφές στις οποίες δεν έχουμε απολύτως κανέναν έλεγχο. Έχουν υπάρξει περιστατικά στα οποία δέντρα έχουν πέσει σε ολοκαίνουρια αυτοκίνητα λόγω ισχυρών ανέμων. Έχουν υπάρξει επίσης περιστατικά στα οποία λόγω δυνατής καταιγίδας να πέφτει χαλάζει σε μέγεθος μπάλας του γκόλφ και να προκαλεί τεράστιες ζημιές στα αυτοκίνητα. Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν ζημιές μεγάλου κόστους τις οποίες τις περισσότερες φορές ο κόσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει απο την τζέπη του.

Οπότε γιατί είναι τόσο σημαντική η ασφάλεια αυτοκινήτου;

Είναι αρκετά προφανές γιατί το να έχεις μια καλή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι τόσο σημαντικό. Εδώ φαίνεται συνοπτικά γιατί όλοι πρέπει να έχουν ασφαλίσει το αυτοκίνητό τους:

  • Προστατεύεις το αυτοκίνητό σου, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που κάνεις στη ζωή σου.
  • Έχεις την δυνατότητα να πληρώσεις ιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ατυχήματος.
  • Δεν χρειάζεται να πάρεις μέρος στα μετά του ατυχήματος καθώς η δικηγόροι της ασφαλιστικής αναλαμβάνουν τα πάντα.
  • Προστατεύεις τα περιουσιακά σου στοιχεία για τα οποία έχεις εργαστεί σκληρά για να τα αποκτήσεις και δεν φοβάσαί ότι μπορεί να τα χάσεις σε μια δίκη.
  • Σε προστατεύει από εκείνους οι οποίοι που μπορεί να μην έχουν δική τους ασφάλιση.
  • Σε αποζημιώνει όχι μόνο σε περίπτωση ατυχήματος και καιρικά φαινόμενα αλλά και για βανδαλισμούς, κλοπή, τρομοκρατικές ενέργειες, πυρκαγιά και πολλά άλλα.
  • Ξέρεις ότι είσαι απόλυτα προστατευμένος κάθε φορά που θα βγείς στο δρόμο.

Ωστόσο, εδώ πρέπει να αναφέρουμε οτι είναι πολύ σημαντικό να διαλέξεις την καλύτερη ασφαλιστική εταιρία ανάλογα με τις ανάγκες σου. Και να επανεξετάσεις το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και να βεβαιωθείς ότι το έχεις κατανοήσει καθώς η πολιτική κάθε εταιρίας είναι διαφορετική. Για αυτό το λόγο είναι καλύτερα να συμβουλευτείς τον ασφαλιστή σου ο οποίος θα σε καθοδηγήσει στην σωστή απόφαση ανάλογα με τις ανάγκες σου και την οικονομική σου δυνατότητα.